Tarkoittaako tämä sitä

”Haluan havainnollistaa, että Red Star ei ole vain jalkapalloseura, vaan myös elämäntapa. Teimme yhteistyötä Pariisin muodin studion Racket Paris kanssa, joka kehitti lomakkeemme. Työskentelemme Hotel Radio Parisin ja lentokonetilan V1 kanssa, joka auttaa musiikkia stadionilla ja tapahtumia. Uskomaton valokuvaaja Yann Levy työskentelee kanssamme. Hänen kuvansa hämmästyttävän tarkasti heijastavat yhteiskunnan todellisuutta – hän on todellinen Ken Loach valokuvauksen maailmasta. On käynnissä monia muita faneille suunnattuja hankkeita. Se on mielenkiintoista.

Pariisissa ei ole vain PSG: tä. Mikä on ranskalaisimpien klubien elämä? Kuva: The Guardian

Tarkoittaako tämä sitä, että klubi houkuttelee hipstereitä, joilla on vähän tekemistä kentällä tapahtuvan kanssa?

”Meillä on ainutlaatuisia faneja, kyllä. He ovat sosiaalisesti aktiivisia ja auttavat tarvitsevia. He ovat mukana politiikassa ja edistävät suvaitsevaisuutta. He laulavat ja tukevat pelaajia riippumatta pisteistä – harvinaisuudesta Ranskassa! ”

Red Star on ilmeisesti kiireinen klubi, mutta hän ei unohda jalkapalloa. Siellä on kasvanut muutama merkittävä jalkapalloilija, muun muassa Steve Marle, Moussa Sissoko ja Abu Diaby. Tiimin suunnitelmat eivät kuitenkaan ole myydä kykyjä niille, jotka ovat rikkaampia, vaan nousevat liigassa. Ligue 1 on pysynyt esteettömänä vuodesta 1975, mutta jos Red Star pääsee sinne, se on todellinen tarina Pariisin jalkapallon voitosta.

Tammikuun loppuun asti katselin jännitystä ja pahoillani, että siirtoikkuna suljettiin Euroopan viiden parhaan liigassa. Tältä ikkunalta kuultiin tylsää huhuja Promesin ja Smolovin todennäköisistä siirtymisistä, jotka ovat Venäjän pääliiton tärkeimpiä iskuja: Liverpool, West Ham, Southampton ja jotain muuta.

Ikkunassa suljettiin hiljaa, kun asiantuntijat näkivät pois kertyneen höyryn, jotkut tekstit menettivät merkityksensä ainakin kesään saakka, ja tunsin paremman. Aiheesta oli tärkein kysymys: miksi ihmiset, joilla on tällainen yksimielisyys, sulavat Quincy ja Fyodor Englantiin? Kuka ei huomaa hyväntahtoista potkia kukkulan yli, se on vain itsekäs paskiainen.