Kiehumispiste. Kuinka ottelu Barcelona – Espanyol muisti olevansa derby

Amer turisti
Jos Amer Buazza ymmärsi uransa aikana mitä se on, niin Kaakkois-Eurooppa ei todennäköisesti ole hänelle.
Bouazza muutti tänne ainakin kahdesti, mutta palasi Englantiin nopeammin kuin monet turistit.
Algerialainen muutti Turkin “Sivassporiin” vuonna 2009, mutta hänen ensimmäinen ottelu päättyi tappioon Europa-liigassa Donetskin “Shakhtaria” vastaan ​​tuloksella 3: 0. Viisi päivää myöhemmin hän lähti klubista, koska “hän ei pitänyt kaupungista”.
Bouazza palasi Englantiin, Blackpooliin ja Millwalliin, ja muutti sitten Kyproksen Omoniaan. Siellä hän kesti kaksi kokonaista kuukautta. Nyt nomadinen jalkapalloilija on Ranskan kolmannessa divisioonassa.

Kiehumispiste. Kuinka ottelu Barcelona – Espanyol muisti olevansa derby
Konstantin Strelkov – äkillisesti lisääntyneestä vastakkainasettelusta kahden Barcelona-joukkueen välillä.
Aivan ”derby” -käsite tarkoittaa vihaa geneettisellä tasolla, kovaa taistelua kentällä, kunnes lopullinen pilli ja jännitys ottelun ympäri. Sekä ensimmäinen että toinen eikä kolmas Barcelona ja Espanyola-peli eivät ole olleet erilaisia ​​vuosien ajan. Huolimatta joukkueiden faneiden antagonistisista kannoista (“Espanyol” – vaikka vain nimensä vuoksi) noudattaa maltillisesti oikeistolaisia ​​näkemyksiä eikä synkkyy Madridin hallitusta vastaan; “blaugrana” -fanit ripustavat ételadeja kaikkialle, menevät kokouksiin ja kieltävät Camp Nou -lehden. Espanjan liput), tämä kilpailu on tuskin räjähtävää. Tämä johtuu suurelta osin joukkueiden tasosta: Barca rikkoo säännöllisesti kaikenlaisia ​​levyjä ja täydentää klubimuseoa uusilla palkinnoilla. Valkoinen ja sininen eivät aseta turnaustehtäviä vuodesta toiseen ja, luoneet turvatyynyn, pelata kauden, tuskin alkaessa. sitä.

Viimeisissä viidessätoista ottelussa “Hispaniol” voitti “Barcan” vain kerran – vuonna 2009. Sen jälkeen “papukaijat” sidottiin kolme kertaa huomattavasti naapuriin ja kärsi yksitoista tappiota. Saatujen maalien ja myönnettyjen maalien välinen kokonaisero tekee myös Hispaniola-faneista surullisen 6:33. Tärkeä indikaattori kaikista derbyistä on kortti. Tietysti paljon täällä riippuu erotuomarista, mutta pääsääntöisesti he eivät pistä turhaan tällaisissa peleissä. Otamme saman ajanjakson – 15 ottelua. 97 keltaista ja 6 punaista korttia. Se on keskimäärin 6,5 “Amarillaa” ja 0,4 “Rohi” ottelua kohden. Kyllä, normin yläpuolella, mutta näitä lukuja ei tuskin voida kutsua taivaankorkeiksi.